Search

Léčiva> Cetirizin (tablety)

V tomto článku si můžete přečíst pokyny pro použití drogy Cetirizin. Tam jsou recenze návštěvníků na stránkách - spotřebitelé tohoto léku, stejně jako názory lékařů specialistů na používání Cetirizine v jejich praxi. Hodně aktivně ptát přidávat své vlastní názory v přípravku: pomoc, nebo nepomůže lék, jak se zbavit nemoci, které byly pozorovány komplikace a nežádoucí účinky nemusí být deklarované výrobcem v souhrnu. Analogy cetirizinu v přítomnosti existujících strukturních analogů. Používá se k léčbě včel, senné rýmy a dalších projevů alergií u dospělých, dětí, stejně jako během těhotenství a laktace. Složení přípravku.

Cetirizin - antagonistický antagonista histaminu, hydroxyzinový metabolit, blokuje H1-histaminové receptory. Zabraňuje vývoji a usnadňuje průběh alergických reakcí, má antipruritický a anticekdudativní účinek. Ovlivňuje časné fázi alergické reakce omezit uvolňování zánětlivých mediátorů v pozdní fázi alergické reakce, snižuje migraci eosinofilů, neutrofilů a bazofilů. Snižuje propustnost kapilár, zabraňuje vzniku otoků tkání, snižuje spasmus hladkých svalů.

Eliminuje kožní reakci na podávání histaminu, specifických alergenů a také k ochlazení (se studenou kopřivkou).

Prakticky žádný anticholinergní a antiserotoninový účinek. V terapeutických dávkách prakticky nezpůsobuje sedaci. Nástup účinku po jednorázovém podání 10 mg cetirizinu - po 20 minutách (50% pacientů) a 60 minut (95% pacientů), se rozprostírá přes 24 hodin proti průběhu tolerance léčby cetirizin antihistaminové působení nevyvíjí.. Po ukončení léčby účinok trvá až 3 dny.

Složení

Cetirizin dihydrochlorid + pomocné látky.

Farmakokinetika

Rychle se vstřebává z trávicího traktu. Jídlo nemá vliv na úplnost absorpce (AUC), ale týká se 1 hodinu doby do dosažení Cmax a Cmax pokles hodnoty o 23%. V malých množstvích, že je metabolizován v játrech O-dealkylací s farmakologicky neaktivní metabolity (na rozdíl od jiných blokátory histaminu H1-receptoru metabolizovány v játrech se cytochromu P450 systém). Nekompletujte. 2/3 léčivého přípravku se vylučuje ledvinami beze změny a asi 10% ve střevě. Penetruje do mateřského mléka.

Indikace

  • sezónní a celoroční alergická rinitida a konjunktivitida (svědění, kýchání, rýma, laktace, hyperemie kongescí);
  • kopřivka (včetně chronické idiopatické kopřivky);
  • senná rýma (senná rýma);
  • svědění;
  • angioedém (edém Quincke);
  • svrbivá alergická dermatóza (včetně atopické dermatitidy, neurodermatitidy).

Formy uvolnění

Tablety pokryté krytem 10 mg.

Kapky pro orální podání.

Pokyny pro použití a dávkování

U dospělých a dospívajících nad 12 let se doporučuje užívat 10 mg (1 tabletu) cetirizinu, nejlépe večer.

Děti ve věku od 6 do 12 let a vážící méně než 30 kg 5 mg (1/2 tablety) večer; s tělesnou hmotností vyšší než 30 kg - 10 mg (1 tableta) večer. Je možné užívat 5 mg (1/2 tablety) 2krát denně (ráno a večer).

U dospělých a dospívajících starších 12 let se doporučuje užívat cetirizin v dávce 10 mg (10 ml), nejlépe večer.

Děti ve věku od 2 do 12 let as tělesnou hmotností nižší než 30 kg jsou předepsány 5 ml (1 odměrná lžička); s tělesnou hmotností vyšší než 30 kg - 10 ml (2 odměrky) večer. Je možné užívat 5 ml (1 měrnou lžičku) 2x denně (ráno a večer).

U dospělých a mladistvých nad 12 let se doporučuje užívat 10 mg (20 kapek) cetirizinu, nejlépe večer.

U dětí ve věku 1-2 let je lék předepsán 2,5 mg (5 kapek) 2krát denně; ve věku 2-6 let - 2,5 mg (5 kapek) 2x denně (ráno a večer) nebo 5 mg (10 kapek) večer; ve věku 6-12 let - 5 mg (10 kapek) 2x denně (ráno a večer) nebo 10 mg (20 kapek) večer.

Pacienti s renální insuficiencí by měli dvakrát snížit doporučenou dávku.

Pokud je jaterní funkce narušena, měla by být dávka zvolena individuálně, obzvláště opatrně - při současném selhání ledvin.

U starších lidí s normální funkcí ledvin není nutné upravovat dávku.

U sezónní alergické rinitidy trvá léčba dospělých obvykle 3 až 6 týdnů a při krátkodobém vystavení alergenu postačí trvat do 1 týdne. Délka léčby u dětí ve věku nad 6 let je od 2 do 4 týdnů a při krátkodobém vystavení alergenu stačí, že trvá do 1 týdne.

Tablety jsou podávány perorálně, bez ohledu na příjem potravy, bez žvýkání a pití dostatečným množstvím tekutiny, nejlépe večer.

Nežádoucí účinek

  • sucho v ústech;
  • dyspepsie;
  • bolesti hlavy;
  • ospalost;
  • únavu;
  • závratě;
  • vzrušení;
  • migréna;
  • kožní vyrážka;
  • angioedém;
  • urtikárie;
  • svědění.

Kontraindikace

  • závažné onemocnění ledvin;
  • těhotenství;
  • laktace (kojení);
  • přecitlivělost na složky léku.

Použití v těhotenství a laktaci

Lék je kontraindikován pro použití v těhotenství. Pokud je nutno předepsat lék během laktace, měla by být vyřešena otázka zastavení kojení.

Aplikace u starších pacientů

Používejte opatrně starší pacienty.

Použití u dětí

Lék ve formě kapek pro orální podání je určen dětem starším 1 roku.

Lék ve formě sirupu je určen dětem starším 2 roky.

Lék ve formě tablet je určen dětem starším 6 let.

Zvláštní instrukce

Nedoporučuje se souběžné užívání léků, které snižují centrální nervovou soustavu.

Na pozadí léku by neměl používat ethanol (alkohol).

Při podávání léku pacientům s diabetem třeba poznamenat, že jedna tableta odpovídá méně než 0,01 XE, 10 ml sirupu (2 odměrky) obsahuje 3,15 g sorbitolu (800 mg fruktózy), což odpovídá 0,026 XE.

V souvislosti s obsahem sirupu, kterou tvoří glycerol, propylenglykol, methyl-4-hydroxybenzoát, propyl-4-hydroxybenzoátu, přičemž léčivo ve vysokých dávkách možné bolesti hlavy, gastrointestinální poruchy, bronchospasmus, kopřivka.

Dopad na schopnost řídit vozidla a řídit mechanismy

Během doby aplikace drogy je nutné zdržet se účasti na potenciálně nebezpečných aktivitách, které vyžadují zvýšenou koncentraci pozornosti a rychlosti psychomotorických reakcí.

Lékové interakce

Klinicky významná interakce cetirizinu s jinými léky nebyla stanovena.

Kloubní použití s ​​teofylinem (v dávce 400 mg denně) vede ke snížení celkové clearance cetirizinu (kinetika teofylinu se nemění).

Analogy léku Cetirizin

Strukturní analogy účinné látky:

  • Alerza;
  • Allertec;
  • Zincet;
  • Zirtek;
  • Zodak;
  • Lethisen;
  • Parlamentní;
  • Cetirizin Hexal;
  • Cetirizin Teva;
  • Cetirizin dihydrochlorid;
  • Cetirinax;
  • Cetrin.

Analogy o léčebném účinku (léky na kopřivku):

  • Alergie;
  • Asmawal 10;
  • Astemizol;
  • Berlikort;
  • Vero Loratadin;
  • Hydrokortison;
  • Histaglobin;
  • Histalong;
  • Histafen;
  • Decortin;
  • Dexamethason;
  • Zaditen;
  • Zirtek;
  • Zodak;
  • Chlorid vápenatý;
  • Kenakorth;
  • Kestin;
  • Clargotil;
  • Claridol;
  • Claricens;
  • Claritin;
  • Clarifer;
  • Clarotadin;
  • Clemastine;
  • Xizal;
  • Lomilan;
  • Loratadin;
  • Lordestin;
  • Lorinden;
  • Mibyron;
  • Noblessite;
  • Oxycort;
  • Parlamentní;
  • Prednizolon;
  • Primalan;
  • Rivtagil;
  • Synoderm;
  • Sowentol;
  • Suprastin;
  • Suprastinex;
  • Tavegil;
  • Telfast;
  • Tyrror;
  • Tranexam;
  • Trexile;
  • Fenistil;
  • Fenkarol;
  • Fortecortin;
  • Hilak forte;
  • Celeston;
  • Cetirinax;
  • Cetrin;
  • Erolin.

Recenze na Cetirizin

Produkt: Tablety

Elena (pozitivní zpětná vazba)

Není to špatný lék na alergie

Stále trpím alergiemi na domácí chemikálie. Mnoho tablet z alergie se pokusilo a cetirizin byl jedním z těchto léků. Skutečně dobře funguje, zejména vzhledem k nízkým nákladům. Ale, stejně jako mnoho podobných léků, měl cetirizin jednu nevýhodu. Když ji používáte, neustále se cítíte neuvěřitelná ospalost a únava. Takže pokud vaše práce vyžaduje zvláštní péči, nebo řídíte auto, nedoporučuji používat tento výrobek. A ve zbytku jsem si nevšiml žádných významných nedostatků. Cetirizin se prodává téměř ve všech lékárnách, nemusíte dostávat lékařský předpis.

Mariya (pozitivní zpětná vazba)

Dobré, levné a účinné léky pro léčbu alergií a jejich projevů: kongesce sliznic, opuch, kýchání, svědění. Po 10-20 minutách už existuje reliéf. Pro mne jsou všechny tyto histaminové přípravky téměř stejné. No, v nich nenašel jsem prakticky žádný rozdíl pro léčbu jejich onemocnění - sezónní alergie. A doroguschy se snažili, jak se nazývají, léky první generace a nejlevnější typ suprastinu. Při nadpřirozené situaci se mi podivně zhoršila špatná reakce, proto se tato příprava okamžitě zametala. Ale Cetirizine se ukázala jako efektivní a levné. Kdo používá drogy neustále nebo alespoň sezónně, vědí, jak porazí peněženku. Droga je domácí, a proto není inzerována. A častěji v lékárnách, samozřejmě to není nabízeno. Nežádoucí účinky, které jsem si nevšiml, s výjimkou mírné ospalosti, která se projevuje téměř po jakémkoli antialergickém léku. Dobrý, pevný. Radím vám.

Věra Solopová (pozitivní zpětná vazba)

Rozpočet, ale ne všechny se hodí

Cetirizin byl jmenován alergikem na malou alergii. Zkoušel jsem to u několika známých, říkám vám to okamžitě: neschvaloval jsem vše, takže výhodou je dostupnost a cena je poměrně rozpočtová a pomáhá. Ale opět je důležitý kumulativní efekt. Trval jsem dlouho (3 týdny). Nezdravuje se, ale blokuje jakékoliv intriky alergie. Řekněme, lehké jídlo, ale ne více. Nyní o nevýhody: přítel šel alergický na tento antihistaminika. Důležité je, abyste se nedopustili chybného dávkování. Všechno bylo v pořádku a teď je to dobré. Formulář pro uvolnění je standardní, chutná dobře, ne-li hýčkat. Ne zvracely, ne zvracely. Ale všechno je čistě individuální. V těhotenství a laktaci je zakázán. Nicméně všechny antihistaminiky jsou téměř takové.

Světlana (negativní zpětná vazba)

Levné, zlobí, zbytečné

Jsem alergičtě na kočky po dlouhou dobu, ale musel jsem žít v podivném městě se ženou, která má dvě kočky. Bylo to špatné, mám celodenní hlen, slzy, červený nos, výtok z nosu a chihanie.Zabezhala do lékárny a požádal, aby levnější student hodně peněz nestane. Prodali jsme Cetirizin. Tablety jsou malé, může být spolknuta bez problémů, ale je to stojí za to něco drží v ústech, stejně jako trochu jazyka začíná jít znecitlivění - a to jak z suprastin. Nepracuje to okamžitě - pomyslel jsem si. Po 15 minutách proběhnou příznaky, ale ne. Asi hodinu musela čekat a pak kýchnutí přestalo a slzy se staly méně. Velmi slabý efekt, pánové. Myslel jsem, že byste možná měli absolvovat kurz - např. Týden, pak pomoct? Vzal jsem jen 1 den za den. Před jídlem ani snažit být nemilosrdně zvracení a bolesti žaludku, zvláště pokud jste stejně jako já, gastritidu. Lepší hodinu po jídle. Okamžitě budu říkat, že i po týdnu, kdy došlo ke kontaktu s alergenem, se příznaky nedostávaly lék rychleji než za hodinu. A pokud má člověk otok, musíte jednat rychle? Rozhodně to nepomůže. Kromě toho se droga nezhojí. Pil jsem z tvrdohlavosti dvou týdnů, síla příznaků není ustoupila, a když přestal pít, jsem si uvědomil, že jsem nebyl o nic lepší - absolutně. Co tady profylaxi s pomocí drogy! Ano, dokonce i ve snu to bývá, jsem usnul na párech, a pokud budete pít v noci, hlava ráno vyzvednout je možné, že prošitý a nemyslí. A o dva týdny později, hrozné žaludeční fňukala protože brosila.Tak, že kvalita je přímo závislá na ceně, nedoporučuji kupovat takové levný lék.

Cetirizin

Formy uvolnění

Pokyny pro cetirizin

Cetirizin je antihistaminika protialergická léčiva. Biologicky aktivní látka histamin hraje klíčovou roli při výskytu a dalším vývoji různých alergických projevů. Jeho účinky na tělo, on si uvědomí prostřednictvím interakce s cílovými receptory, které jsou rozděleny do tří skupin: H1, H2, H3-receptory. Alergická reakce je určena interakcí s H1-histaminovými receptory. Léky, které interferují s interakcí histaminu s jeho „nativní“ receptory“, tzv antihistaminika (na lékařském slangu - antihistaminika), který, podle pořadí, jsou rozděleny do několika generací. Léky první generace vzájemně vratně s receptorem nich (dočasně), tak, že musí být použity ve vyšších dávkách a s vyšší frekvencí. Mezi jejich vlastnosti patří výrazný sedativní účinek, zvýšené účinky přípravků obsahujících etanol, snížení svalového tonusu. Mají širokou škálu nežádoucích vedlejších reakcí, které zužují rozsah jejich použití. Zástupci druhé generace antihistaminik prakticky postrádají hypnotický a holinolytický účinek. Neměli potlačit duševní a fyzické výkonnosti, nepřijdou do styku s potravinami v zažívacím traktu, mají rychlé a trvalé antihistaminové účinky. Ospalost je velmi vzácná a u osob, které jsou vůči této droze obzvláště citlivé. Nevýhodou antihistaminik druhé generace - kardiotoxicity: po přijetí této skupiny léčiv je uveden neustálé monitorování srdce a cév.

Cetirizin je jedním z nejzajímavějších antihistaminik druhé generace. Je vybaven vysokým stupněm afinity k receptorům H1-histamin, sotva podstoupí transformaci metabolickou v těle, a pokud je použit v doporučených dávkách nemá kardiotoxicitu. Cetirizin inhibuje migraci a akumulace v zánětlivých ložisek bílých krvinek, zabraňuje vydutí a zánět sliznic, nedeaktivuje receptory pro serotonin a acetylcholin, a v důsledku toho - nezpůsobuje útlum, který umožňuje použití léků pro osoby, jejichž práce se týká údržby potenciálně nebezpečných strojů a hnacích vozidel prostředky. Léčebný účinek cetirizinu se vyvíjí za půl hodiny a trvá několik dní, což umožňuje, aby se to jednou denně kdykoli, bez ohledu na příjem potravy. Přecitlivělost na Cetirizin se prakticky nenachází. Léčba se úspěšně používá jak v rámci monoterapie, tak při komplexní léčbě alergických onemocnění. Dobře se mísí s antibakteriálními a antimykotickými léky. Může být použit v pediatrické praxi u dětí starších 6 let. Starší pacienti užívají léčivou látku obecně: není třeba snížit dávku (při normální funkci ledvin). U pacientů se středně těžkou a těžkou renální insuficiencí je nutné snížit dávku.

Přehled pacientů o cetirizinu

Mám silnou alergii na ovčí vlnu (na přikrývkách a dalších vyrobených produktech), na tablety obsahující kyselinu acetylsalicylovou a na kofein. Jednou jsem měla silné bolesti hlavy a bylo mi doporučeno vypít tabletku citramonu (v té době jsem ještě nevěděla, že tato kyselina obsahuje také kofein). Nastala silná alergická reakce. Neobyčejně svědivá kůže na jistých místech, zvětšila obrovské vaky a velmi zčervenala. A toto podráždění pokožky bylo vyšší a vyšší. Celá tvář byla oteklá a stěží jsem otevřela oči. Pak si vzala pilulku "Ceterizine" a všechno šlo další den. Ačkoli, když byla alergie na srst (samozřejmě tak silná), trvalo to jen 2-3 dny. Teď pokaždé, když to vezmu, když nastane tato alergie. Obecně je to hrozná podmínka. Neuvěřitelně bolestivé skvrny těla, a když to přišlo do obličeje, obecně jsem si myslel, že brzo přestanu dýchat, protože můj nos byl velmi opuchnutý.

Jak se říká, levné - ne vždy špatné. A tablety "Cetirizin" to úspěšně dokazují. Tento lék mi často pomáhal, když jsem byl alergický, většinou do prachu, včetně pylu. A teď, díky bohu, a našim lékárníkům jsem se zřídkakdy uchýlil k užívání antihistaminií, taková potřeba není. Ale v každém případě mám vždy balíček "Cetirizine". Bohužel se to stalo, když moje dcera dostala vyrážku na ruce. Kůže se začervenala a začala se odloupat. Nikdy jsme zjistili, co přesně je příčinou těchto příznaků, ale začali užívat "Cetirizine" - a všechno šlo tiše!

Místo drahého "Tsetrina" vždycky budu kupovat "Cetirizin", levnější je řada, akce je stejná. Dávám své dceři komár, protože je velmi citlivá na ně - noc spí tiše, není to svědění. Dávám před reakcí mantu, a dokud se nezobrazí, výsledek je vždy dobrý. Já sám přijímám, když je v noci nevysvětlitelné svědění, také šetří.

Recenze: Cetirizin

  • Danafa Pharmaceutical Joint, Vietnam
  • Doba použitelnosti: do 01.03.2019
  • Vertex, Rusko
  • Doba použitelnosti: do 01.04.2020
  • Salutas Pharma GmbH, Německo
  • Doba použitelnosti: do 01.10.2020
  • Vertex, Rusko
  • Doba použitelnosti: do 01.01.2021
  • Teva
  • Doba použitelnosti: do 01.09.2019
  • Teva
  • Doba použitelnosti: do 01.09.2019
  • Vertex, Rusko
  • Doba použitelnosti: do 01.03.2021
  • Teva
  • Doba použitelnosti: do 01.11.2020
  • Salutas Pharma GmbH, Švýcarsko
  • Doba použitelnosti: do 01.04.2020
  • Repplechpharm, Makedonie
  • Doba použitelnosti: do 01.02.2021

Recenze zákazníků společnosti Cetirizine

PŘEČTĚTE SI POZORNĚ! Lék Cetirizin je obvykle dobře snášen. Nežádoucí účinky se vyskytují zřídka a mají přechodný charakter.

Zřejmě jsem neměl štěstí. Odvážná ospalost, letargie, závratě a noční můry každou noc po podání tablet. Svědění nezmizí a začervenalost se zhoršuje. Od Cetrinu taková reakce nebyla.

Není zcela zřejmé - Nežádoucí účinky: Alergické reakce: angioedém, kožní vyrážky, svědění, kopřivka. Je to jako? Je z alergie

Poprvé jsem pilulku pilulku, pil jednu pro noc. V noci jsem se probudil s divokým závrať, nemohl jsem ani z postele. Ráno byla stav o něco lepší, ale závratě trvaly až do večera čtyři, musel jsem odložit všechny plány a celý den jsem spal. Možná je to kvůli skutečnosti, že užívám Fenibut paralelně, ať už proto, že v mé anamnéze existuje encefalopatie, myslím si, že normální lidé by neměli mít problémy. Ale kdo má problémy s centrálním nervovým systémem, dávejte pozor na drogu. S alergií jsem se podařilo rozveselit.

Úžasný lék na alergie, stejný cetrin, ale levnější.

Recenze ohledně léku Cetirizin

Shromáždili jsme skutečné recenze o léku Cetirizin, které publikují naši uživatelé. Nejčastěji jsou odpovědi napsány matkami malých pacientů, ale také popisují osobní historii užívání léku na sebe.

- sezónní a celoroční alergická rinitida a konjunktivitida (svědění, kýchání, rýma, slzot, hyperemie u kongescí);
- kopřivka (včetně chronické idiopatické kopřivky);
- senná rýma (senná rýma);
- svědění;
- angioedém (edém Quincke);
Svrbená alergická dermatóza.

Diskuse

Také jsme měli strašnou alergičtí na bodnutí komárem, kožní puchýře ((nic nefungovalo, než rozmazaná lokálně. Pomohl pouze cetirizin (Zyrtec) 5 kap. Ráno a večer.

. itromitsin-verte kapsuly0.25g rubsumamed-170 (asi 500 rublů) - azitsid (200 str.) - azithromycin (asi 100 rublů) Troxerutin 24 rublů, Troxevasin pod 100 rublů za Zirtek185r zodak = 85 p (cetirizin) Tam je ještě levnější cetirinax nebo cetirizin hexal. Sumamed - hemomycin (deystv. V obou - azithromycin) - rozdíl asi 100 rublů h.

Zirtek dobře pomáhá? Cetirizine to zkusila?

pije cetirizin a pomáhá v nosnících

o finistilu. moc nepomáhá, zkuste cetirizine

Taky jsem pomohla, cetrine a cetirizine jsou totéž, jen jsem s tím spal a pak jsem se zlomil ((((Nemáte to?

. krvácení v pooperačním období; Aspirační pneumonie, revmatoidní artrit.Zirtek a Tsetirinakstsena: Zirtek: 240R. 10mg N7 Cetirinax: 70r. 10mg N7Deystvuyuschee látka: tsetirizin.Pokazaniya: sezónní a celoroční alergická rýma a zánět spojivek (svědění, kýchání, výtok z nosu, slzení, překrvení spojivek), kopřivka (včetně chronické idiopatické kopřivky), senné rýmy, alergické dermatitidy, svědění, angioneurotický edém, atopické astma (v komplexní léčby).Zoviraks a Atsiklovirtsena: Zovirax: 250R. 5% 2g.Atsiklovir: 30R. 5% 5g.Deystvuyuschee látka: atsiklovir.Pokazaniya: krém a mast k zevnímu použití - žádost.

. Imitativní seznam: po podání terfenadinu je pozorován pokles hmotnosti novorozenců; astemizol má toxický účinek na plod; Suprastinum (Chloropyramine), Claritin (loratadin), cetirizin (alleprtek) a feksadin (fexofenadin) během těhotenství jsou přípustné pouze tehdy, jestliže léčebný účinek, než potenciální riziko pro plod; Tavegil (klemastin) během těhotenství by měl být používán pouze pro indikace života; pifolinu (piperacilinu) během těhotenství a kojení.

podobné situaci. v principu jsme nikdy nepomáhali na cetirizine, pomohlo to ale i velmi rychle. Ale podruhé nefungovalo. zde není žádná závislost. Co je důvod není jasné. Dříve Erius také pomohl velmi dobře, pak moc moc nepomáhal. Sechas to znovu vzal. uvidíme

. romitsin-Verte kapsle 0,25 g-sumamed 170 rublů (asi 500 rublů) - azitsid (200 str.) - azithromycin (asi 100 rublů) Troxerutin 24 rublů, Troxevasin pod 100 rublů za Zirtek185r zodak = 85 p (cetirizin) jsou ještě levnější, tsetirinaks cetirizin nebo hexan, např. Sumamed - Hemomitsin (deystv.v obou - Azithromycin) - rozdíl asi 100 $ za suspenziyuRastvory pro nebulayzera.SMOTRET POD SREZ.1. Léčiva, která zvyšují průdušky (bronchodilatancia) Berodual, účinná látka: fenoterol a ipratropium bromid (roztok pro inhalaci) - Prevence a léčba dýchání u chronických obstrukčních onemocnění dýchacích cest. Nejúčinnější z bronchodilatancií,

. S-170 0,25 g sumamed rublů (asi 500 rublů) - azitsid (200 str.) - azithromycin (asi 100 rublů) Troxerutin 24 rublů, Troxevasin pod 100 rublů za Zirtek185r zodak = 85 p (cetirizin) Existují i ​​levnější, nebo tsetirinaks cetirizin hexal. Sumamed - Hemomitsin (deystv.v obou - azithromycin) - rozdíl asi 100 s.

. (nejsou provedeny adekvátní a přísně kontrolované studie u těhotných žen). Akční kategorie pro plod FDA je B. Během léčby by mělo dojít k přerušení kojení. Cetirizin - Akční kategorie pro plod FDA - B. V době léčby by mělo být přerušeno kojení (proniká do mateřského mléka). Nebezpečné, ale výhody mohou převažovat nad rizikem plodu: Desloratadin, loratadin, by neměl být užíván během těhotenství a kojení. V experimentálních studiích na zvířatech loratadin nepůsobil nepříznivě na plod ve středních dávkách, zatímco u vysokých dávek byly pozorovány některé fetotoxické účinky. Terfenadin, fexofenadin - B.

Tam angioedém, (ale nyní otok očí, jedl jablko (Zyrtec (cetirizin), není mi pomoci, loratadin nikdy nezkoušel-buy.

. aritromitsin-verte kapsuly0.25g rubsumamed-170 (asi 500 rublů) - azitsid (200 str.) - azithromycin (asi 100 rublů) Troxerutin 24 rublů, 100 rublů Troxevasin stoitZirtek185r zodak = 85 p (cetirizin), tam je ještě levnější tsetirinaks nebo cetirizin hexan naprimer.Sumamed - Hemomitsin (deystv.v obou - azithromycin) - rozdíl asi 100 s.

. děložní kontrakce; po užívání terfenadinu je pozorována ztráta hmotnosti u novorozenců; astemizol má toxický účinek na plod; suprastin (Chloropyramine), Claritin (loratadin), cetirizin (alleprtek) a feksadin (fexofenadin) - v průběhu těhotenství jsou přípustné pouze v případě, že účinek léčby nepřeváží potenciální riziko pro plod; Tavegil (klemastin) během těhotenství by měl být používán pouze pro indikace života; Pipolfen (piperacilin) ​​v těhotenství a kojení se nedoporučuje. Nedal bych se na stupnici 20 mandarinek a dlouho očekával.

Cetirizin. Použití během těhotenství a kojení: Kontraindikováno. Údaje o nežádoucích účincích na plod nejsou k dispozici, avšak riziko nelze zcela vyloučit. Proto se cetirizin neměl užívat během prvního trimestru těhotenství. V pozdějších obdobích těhotenství je lék předepisován pouze na přísných indikacích. Cetirizin proniká do mateřského mléka, proto se doporučuje během léčby přerušit léčbu.

Na mne za podmínek se všechno shodovalo s kopřivkou. Slyšel jsem o zb v 8 týdnech, a to se stalo za 5 týdnů. Jen měl velmi silný edém. Neměl jsem trpělivost na sanitku, pil jsem cetirizine, ale nepomohlo.

Zodak, že je Zyrtec (za tutéž účinnou látku cetirizin) a loratadin (byl 2 let), jsme velmi dobře pomoci těchto 2 léků nové generace a dal 1 krát za den, což je velmi udobno.Fenistil nás příliš nepomůže.

. ale z nějakého důvodu mám to svinstvo opět vylezla.Temi léky, které kapala během těhotenství k léčbě nelzya.Vse nejnovější tabusy mi nepomůžete, ať zirtek ani Kestin cetirizin nebo Telfast, a to zejména proto, že teď nemám Budu riskovat, že je budou pít. Měl by jít k alergistovi, a to stejně.

. Oh, mám. Pokud se jedná o alergii, měl by být také přípravek vybrán. Například celý můj život ze svědění pomohl diazolínu, a od alergické rinitidy se snažil všechno, pomáhá jen cetirizine. Alergik na běžné analýzy - krev, biochemie, jaterní testy, výkaly na červy + krev na alergeny. Na rozboru všechno na mně, ani na pomerančech typu alergie není přítomen, i když jsem od nich poškrábaný. Možná, že laboratoř není super, ale nechci strávit dalších 5 000 v jiném. V letošním roce jsem dokonce šel do pulmonologie s kašlem, protože Alergická rýma pronikla do strašného kašle (téměř pneumonie) a jsem těhotná. Dýchal Ventolinom přes nebulizér, pomohl dobře, je to jednodušší najednou a.

Léčiva> Cetirizin (tablety)

Recenze "Cetirizin (tablety)" od lékařů a pacientů:

Informace jsou k dispozici pouze na webových stránkách. Je nutné konzultovat s odborníkem.
Pokud v popisu najdete chybu v textu, nesprávnou zpětnou vazbu nebo nesprávné informace, požádáme vás, abyste o tom informovali správce webu.

Recenze zveřejněná na těchto stránkách jsou osobními názory osob, které je napsali. Nepoužívejte samoléčebné léky!

Cetirizin

Cetirizin je antihistaminikum, které má prodloužený antialergický účinek. Droga patří k nové generaci antihistaminik, a je kompetitivním antagonistou histaminu H1-blokátor a a-receptory histaminu.

V tomto článku se podíváme na to, proč lékaři předepisují cetirizin, včetně návodu k použití, analogů a cenami léku v lékárnách. REÁLNÍ PŘIPOMÍNKY lidí, kteří již užívali Cetirizin, si můžete přečíst v komentáři.

Složení a forma uvolnění

Cetirizin je dostupný v několika dávkových formách:

  • Kapky pro vnitřní podání budou obsahovat 10 mg Tsetrizina a pomocné látky - kyselina benzoová, trihydrát octanu sodného, ​​destilovaná voda, propylenglykol, glycerol. Láhev může mít 10 nebo 20 ml kapek.
  • Tablety mají podlouhlý tvar a bílou barvu. V každé tabletě je 10 mg cetirizin dihydrochloridu skupiny a pomocných látek - mikrokrystalická celulóza, monohydrát laktózy, koloidní oxid křemičitý, stearát hořečnatý, oxid titaničitý.
  • Sirup pro vnitřní použití, který obsahuje 10 mg základní látky a několik pomocné - sorbitol, sacharin sodný, methyl, propylparaben, banánové příchuti, kyselina octová, glycerol, propylenglykol, acetát sodný.

Klinicko-farmakologická skupina: blokátor histaminových H1-receptorů. Antialergická léčiva.

Co pomáhá přípravku Cetirizine?

Takže se Cetirizine ukazuje, že bojuje s:

  1. Se sennou rýmou (senná rýma).
  2. Svědění.
  3. Angioedém.
  4. Svrbená alergická dermatóza.
  5. Boj proti kopřivkám, včetně chronické idiopatické kopřivky.
  6. Sezónní a celoroční alergická rýma a konjunktivitida. Také tento lék pomáhá vyrovnat se svěděním, kýcháním, rhinoreou, slzami, hypertenzí spojivek. e.

Farmakologický účinek

Podle pokynů je cetirizin blokující receptory histaminu H1, který má na tělo výrazný antialergický účinek. Použití tohoto léku v doporučených dávkách prakticky nemá anticholinergní, antiserotoninové a sedativní účinky. Tento lék v nejkratším čase usnadňuje průběh alergického procesu a zabraňuje jeho vývoji. Z přehledu o přípravku Cetirizine vyplývá, že léčivo má antipruritický a antiexudativní účinek.

Téměř žádný anticholinergní a sedativní účinek. Účinok je pozorován po 1 hodině, maximální účinnost je stanovena po 4 hodinách a doba trvání je 24 hodin. Léčba trvá 3 dny po ukončení léčby. Na pozadí léčby se nevyvine tolerance k působení léčiva.

Návod k použití

Lék ve formě tablet je předepsán dospělým a dětem starším 12 let, 1 tableta denně, nejlépe ve večerní době (před spaním).

  • Děti ve věku od šesti do dvanácti let, jejichž tělesná hmotnost je nižší než 30 kg, jsou užívány v půl tabletě v noci s tělesnou hmotností vyšší než 30 kg - jedna tableta před spaním. Je povoleno rozdělit příjem pilulky dvakrát (poloviční tableta ráno, půl tablety večer).

Pokyny pro cetirizinový sirup:

  • Denní dávka sirupu u dětí ve věku od 2 do 12 let s hmotností nižší než 30 kg by neměla přesáhnout 5 ml s hmotností vyšší než 30 kg - 10 ml denně.
  • Dospělí a děti starší 12 let jsou předepsány 10 ml sirupu denně.

Pokyny Pokyny pro Cetirizin:

  • Ve formě kapek užívá cetirizin děti ve věku od jednoho do dvou let v dávce 2,5 mg (5 kapek) denně. Ve věku od dvou do šesti let je dávka 5 mg (10 kapek) denně. Ve věku od šesti do dvanácti let děti užívají lék nebo analog přípravku Cetirizin 10 mg (20 kapek) denně.
  • Děti starší dvanáct let a dospělí zpravidla užívají 20 kapek (10 mg) denně. Droga je vezena večer.

Doba trvání léčby sezónních alergií je 3-6 týdnů, krátkodobá alergie - 1 týden.

Nalezené přísahy nepřítele hřebíky hřebíků! Nehty budou vyčištěny za 3 dny! Vezměte to.

Léčba alergie na cetirizin

Cetirizin označuje antagonisty histaminu, které blokují působení receptorů H1 a zabraňují vzniku alergií. Antihistaminika léku nejnovější generace má antipruritický a anti-exsudativní účinek.

Dále lék zastavuje onemocnění v počátečním stadiu, omezuje působení zánětlivých mediátorů, snižuje eozinofilní, neutrofilní a basofilní pohyb v krvi. Cetirizin je schopen snížit propustnost kapilár, účinně neutralizovat otok a křeče hladkých svalů.

Terapeutická dávka léku zřídka způsobuje sedaci. Maximální účinnost léku je dosažena po 20 minutách a trvá jeden den. Kromě toho není cetirizin návyková a po ukončení terapeutické léčby zachovává své vlastnosti po dobu dalších tří dnů.

Indikace pro použití

Poslední antihistaminika je předepsána s následujícími příznaky:

  • výskyt alergické rinitidy a konjunktivitidy, který se projevuje častým kýcháním, rýmem, slzami, pruritusem a zčervenání spojivky;
  • projevy kopřivky včetně chronické idiopatické formy;
  • Pollinóza odlišné etiologie;
  • rozvoj angioedému.

Kromě toho je cetirizin předepisován v případě atopické dermatitidy, neurodermatitidy, dermatózy doprovázené vyrážkou a svěděním.

Kontraindikace

Použití drogy je zakázáno pro následující projevy:

  • individuální citlivost na léčivo a jeho složky;
  • laktace a období těhotenství;
  • velmi pečlivě určena pacientům starším 60 let. V této věkové skupině dochází často ke snížené filtraci nervových glomerulů;
  • opatrnost je pozorována při užívání cetirizinu urologickými pacienty s těžkým a středně závažným stupněm onemocnění.

Neberte pilulky, kapky a sirupy s léky a etanolem, které potlačují nervový systém. To může vést k vážným komplikacím.

Pokyny

Lék na neutralizaci příznaků alergie přichází ve třech formách:

Tablety

Bílé tablety s prodlouženým tvarem. Jedna tableta obsahuje 10 mg účinné látky (cetirizin). Tablety jsou baleny v blistrech pro 7 až 10 kusů.

Pro odstranění příznaků alergie na cetirizin byly předepsány následující dávky:

  • Dospělí a dospívající s 12 lety - 1 tableta (10 mg) jednou, nejlépe odpoledne;
  • Děti od 6 do 12 let s tělesnou hmotností nižší než 30 kg - 1/2 tablety (5 mg) odpoledne;
  • Děti vážící více než 30 kilogramů - 1 tableta je předepsána pro noc nebo 1/2 tablety 2krát denně.

Tablety by měly být užívány bez žvýkání, bez ohledu na spotřebu jídla, stlačené velké množství tekutiny.

Sirup

Transparentní a bezbarvý, s chutí a vůní banánu, je předepsán pro vnitřní použití. 1 ml obsahuje 1 mg účinné látky. Sirup se nalije do 150 ml lahví z tmavého skla. nebo 75. Souprava obsahuje dávkovací lžičku.

Doporučené dávkování:

  • Dospělí a dospívající ve věku 12 let - 10 ml-10 mg (2 dávky) v noci;
  • Děti 2 - 12 let, jejichž hmotnost je nižší než 30 kg - 5 ml (1 dávka);
  • Děti vážící více než 30 kilogramů - 10 ml (2 dávky) v noci. Možná dvojnásobná aplikace - 1 dávka lžíce (5 ml).

Kapky

V 1 ml průhledných bezbarvých kapek obsahuje 10 mg cetirizinu. Vyrobeno v lahvičce - kapátko o objemu 20 a 10 ml.

  • Děti od jednoho roku do 2 let - 5 kapek (2,5 mg) 2krát denně;
  • Od dvou let až po 6 - 5 kapek (2,5 mg) ráno a večer. Jediná dávka 10 kapek (5 mg) za noc je možná;
  • Od 6 do 12 let - 10 kapek (5 mg) ráno a večer nebo 20 kapek (10 mg) večer;
  • Dospělí pacienti, stejně jako dospívající ve věku nad 12 let, mohou užívat cetirizin v dávce 20 kapek (10 mg) večer;
  • U pacientů trpících selháním ledvin je doporučená dávka snížena o polovinu. Zvláště důležité je zvolit správnou dávku léku pro selhání jater a ledvin.

Sezónní projevy alergické rinitidy vyžadují tři až šest týdnů terapeutické léčby. U krátkodobých symptomů alergie lze léčbu snížit na jeden týden. Terapeutický kurz pro děti od 6 let je určen na 2-4 týdny. Snadnější průběh alergie vám umožní snížit příjem léku na jeden týden.

Cetirizin by měl být skladován v suché místnosti při teplotě nejvýše 18-20 stupňů po dobu nejvýše 3 let.

Kapky po otevření láhve se nedoporučují používat déle než 6 měsíců.

Sirup po otevření balení nemůže být uložen déle než 3 měsíce.

Analogy

Tablety, kapky a cetirizinový sirup lze nahradit následujícími antihistaminiky:

  • Alercetin, Zodak;
  • Cetrin, Analepyrin;
  • Cetinarax.

Tyto léky mají podobnou účinnost jako cetirizin.

Nežádoucí účinek

Stejně jako mnoho jiných antihistaminik může cetirizin způsobit vedlejší účinky:

  • může vyvinout vyrážky a hyperemii;
  • pacient trpí svěděním kůže;
  • na různých místech těla může dojít k otokům.
  • nejčastěji pozorovaný závrat;
  • zvýšená ospalost;
  • bolest podobná migréně;
  • rychlá únava, hyperexcitabilita.
  • zvýšená suchost sliznic, doprovázená silnou žízní;
  • nevolnost doprovázená zvracením;
  • někdy může být zácpa nebo naopak volná stolice.

Předávkování

Porucha dávkování pacienta může způsobit následující příznaky:

  • tachykardie, ztráta koncentrace;
  • únava, ospalost, poruchy močení;
  • zvýšená podrážděnost.

V případě takové symptomatologie by měla být první volána sanitka. Před příchodem lékařů je nutné z těla odstranit toxické látky. K tomu můžete užívat enterosorbenty (tablety s aktivním uhlím, polysorb, enterosgel atd.).

Navíc se doporučuje umyt žaludek velkým množstvím čisté vody, aby se vyvolalo zvracení.

Recenze

Většina pacientů pozitivně reaguje na účinky cetirizinu. Uvědomují si, že je snadno tolerována a vhodná pro přístup k vývoji alergií, jak dospělých, tak dětí. Po 2 hodinách po použití pilulky dochází k úlevě ve stavu pacientů.

Droga má prodloužený (prodloužený) účinek. Stačí stačit jednu tabletu denně. Někteří pacienti mají dostatečnou terapeutickou dávku ve formě jedné tablety ve 2 dnech nebo dvakrát týdně, což naznačuje účinnost antihistaminového léku nejnovější generace. Použití doporučené dávky zpravidla nezpůsobuje nežádoucí účinky. Kromě toho lék nemá sedativní, antiserotoninový a anticholinergní účinek, aktivně odstraňuje příznaky alergií a zabraňuje jeho komplikacím.

Mnoho rodičů dává přednost cetirizinu svým dětem. Tato droga, sladká na chuť a s příjemnou vůní s radostí vzít děti. Zvláště výhodné je použití u dětí u komplikací při použití inhalačního způsobu odstraňování alergií.

Kromě toho tento lék ve vzácných případech způsobuje ospalost, což je jeho nesporné zásluhy. Mnoho pacientů se bojí užívat antihistaminiky právě z tohoto důvodu, musí se vzdát svého obvyklého způsobu života, řídit auto, účastnit se akcí atd. Při použití cetirizinu jsou negativní projevy minimální.

Četné recenze ukazují, že Cetirizin dobře odstraňuje svědění a otoky, včas zastavuje aktivní fázi alergií.

U pacientů, kteří jsou nemocní bronchiálním astmatem, cetirizinové tablety účinně snižují zvýšenou bronchiální aktivitu, která vznikají při zvýšené sekreci histaminu v krvi. Antihistaminové léky odstraňují astmatický záchvat během 15-20 minut a udržují tento stav dostatečně dlouhou dobu.

Maximální terapeutický účinek po užívání léku v jakékoliv formě nastane jednu hodinu po přijetí. Ve vzácných případech mohou být vedlejší účinky, které jsou krátkodobé povahy a mizí po přerušení léčby.

Cetirizin pro alergie - indikace, použití pro alergie, recenze

Jedním z hlavních problémů, které výrazně zhoršují životní úroveň lidí v období jaro-léto, je alergie. Pyl rostlin, květy ragweed, vlasy zvířat, prach a mnoho dalších jsou často typické příčiny tohoto stavu. To se projevuje ve více kýchání, ucpaný nos a slzení, což výrazně brzdí normální činnost jakéhokoli člověka.

Každý z nás, tak či onak narazit v mém životě s alergiemi, takže každý z nás by měl určitě určit preferované bezpečné a účinné antialergické léky. Jeden z léků s výše uvedenými vlastnostmi je Cetirizin.

Jak se vypořádat s projevy alergií?

Typickou standardní symptomatickou léčbou je použití antihistaminik. Zejména mluvíme o zástupci antihistaminik druhé generace - Cetirizine.

Klasifikace přípravků na bázi generací má určitý smysl - leží v tom, že předchozí generace léčiv mají výraznější vedlejší účinek deprese centrálního nervového systému, - se projevuje mimořádně těžkou ospalost, inhibice po podání.

Léky nové generace mají podstatně méně vedlejších účinků a jejich příjem nezhoršuje kvalitu života pacientů.

Cetirizin je k dispozici v tabletová forma. Vstupné je povoleno av dětství - od 6 let můžete užívat tuto drogu.

Indikace pro použití

  • Pollinóza.
  • Angioedém angioedému.
  • Úle.
  • Vasomotorická alergická rýma.
  • Konjunktivitida.
  • Při zánětlivém onemocnění jako nešpecifická hyposenzibilizační terapie (aplikace je odůvodněná, jelikož jakýkoli zánětlivý proces má v jeho složení alergickou složku).

Kontraindikace jsou zvýšenou citlivostí na cetirizin nebo na pomocné látky, které jsou součástí tablet.

Složení

1 tableta obsahuje 10 mg dihydrochloridu cetirizinu. Pomocné látky: monohydrát laktózy, stearát hořečnatý, mikrokrystalická celulóza, oxid titaničitý, koloidní oxid křemičitý.

Nežádoucí účinky

Krátkodobá rychlá ospalost, inhibice, nevolnost, zvracení, sucho v ústech lze pozorovat.

Mechanismus účinku léčiva je založen na selektivní, selektivní blokaci receptorů H1-histaminu. Histamin je jedním z hlavních mediátorů alergií - zvyšuje propustnost cévní stěny, způsobuje vazodilataci, v důsledku zvýšené krevní náplně dochází k hyperemii (zarudnutí), k opuchu, svědění a tak dále. Blokováním histaminových receptorů a tím inhibováním interakce histaminu s nimi je možné úspěšně odstranit symptomy alergie a minimalizovat její projevy.

Cetirizin má takový mechanismus účinku, takže jeho použití pro alergie je zcela opodstatněné a účelné.

Je třeba poznamenat, že alergie se vyskytuje pouze v těle, které je senzibilizován - to znamená, že zvyšuje citlivost na všechny druhy alergenů, které přicházejí zvenčí. Alergická reakce reaktivního typu, která zahrnuje pollinózu (senná rýma), se nikdy nezjistí při prvním kontaktu s alergenem - je nutné, aby se proces senzibilizace uskutečnil. Teprve po druhém čase se objeví jasné, typické projevy alergie.

Návod k použití

Dávkování a aplikace:

Cetirizin se užívá perorálně. Dospělí a děti starší 6 let (s tělesnou hmotností vyšší než 30 kg) - 1 tableta 1 denně / den.

Jako nešpecifická hyposenzibilizující léčba je průběh užívání léku indikován ošetřujícím lékařem.

K odstranění příznaků a příznaků alergie Cetirizin by měl být užíván 1 tabletu 1 denně. Trvání léku je spojeno s projevy alergie a jejími příznaky v určitém období.

Analogy

Mezi antihistaminiky druhé generace, ke kterým patří Cetirizine, jsou také izolovány Loratadin, což je téměř shodné s výše uvedeným ve všech ohledech.

Rozdíl je pouze v dávkování - Loratadin by měl být užíván 3krát denně, zatímco přípravek Cetirizin může být omezen na jednu tabletu.